Έξυπνοι ταξιδιώτες

Το ζήτημα της εξοικονόμησης χρημάτων για τα ταξίδια δεν είναι μόνο για τους ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά και για όσους δεν θέλουν να ξοδεύουν άσκοπα χρήματα.

Αγορά εισιτηρίου

Η τιμή μιας πτήσης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το από πού το αγοράζετε. Ένας ταξιδιώτης πρέπει να συγκρίνει τις προσφορές για να βρει την καλύτερη τιμή και επιλογή. Σε αυτόν τον τομέα, το Airfare.gr είναι πολύ χρήσιμο επειδή σας επιτρέπει να συγκρίνετε τα εισιτήρια με μια απλή αναζήτηση από 1.038 αεροπορικές εταιρείες.

Το Airfare.gr προσφέρει όχι μόνο τις καλύτερες τιμές αλλά και τις επιλογές για συνδέσεις πτήσεων, ώρες και ούτω καθεξής. Είναι ένας άνετος και εύκολος τρόπος να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια και με φίλτρα και κριτήρια για γρήγορη αναζήτηση επιλογών.

Ευέλικτες μέρες

Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός μπορεί να μειώσει το κόστος. Επιπλέον, η ευελιξία των ημερομηνιών δίνει περισσότερες επιλογές και ευκαιρία για καλύτερες τιμές. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για μια εβδομάδα, από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου. Αν μπορείτε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό του ταξιδιού τον Μάιο ή νωρίτερα, μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές των εισιτηρίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε διαφορετικές ημέρες, όπως τρεις ημέρες νωρίτερα από τις 7 Ιουνίου.

Αλλαγή αεροδρομίων

Μπορείτε να αναζητήσετε πτήσεις προς αεροδρόμια που βρίσκονται πιο κοντά στον προορισμό που σας ενδιαφέρει. Μερικές φορές κοντινά αεροδρόμια προσφέρουν πολύ διαφορετικές τιμές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά, ακόμα και αν ξοδεύετε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε τις επιλογές σας.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ

Ένα άλλο σημείο είναι αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Οι πτήσεις αυτές γενικά είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες από τους επιβάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνήθως φθηνότεροι και βοηθούν να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός χαμηλός. Χρησιμοποιείστε το αντίστοιχο φίλτρο στην αναζήτηση σας.

Το χαμηλό κόστος δεν είναι πάντα το καλύτερο

Οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να είναι η φθηνότερη εναλλακτική λύση. Εάν πετάτε χωρίς αποσκευές και δεν ενδιαφέρεστε για την κράτηση ενός καθίσματος, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι η καλύτερη. Ωστόσο, η ανάγνωση των όρων και των κανόνων της αεροπορικής εταιρείας μπορεί να σας εξοικονομήσει από απρόβλεπτες δαπάνες (π.χ. για την προσθήκη πρόσθετων αποσκευών, την ακύρωση κράτησης ή την επιλογή της προτιμώμενης θέσης σας).

Πληρωμή και νόμισμα

Δείτε εάν η αεροπορική εταιρεία θα σας επιτρέψει να πληρώσετε σε άλλο νόμισμα. Μερικές φορές τα εισιτήρια είναι φθηνότερα στο νόμισμα που είναι τοπικό για την αεροπορική εταιρεία. Ερευνήστε τον ιστότοπο στον οποίο πραγματοποιείτε την κράτηση. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε το νόμισμα, δοκιμάστε ένα διαφορετικό νόμισμα και δείτε αν αλλάζει η τιμή.

Για να αποφύγετε την απώλεια χρημάτων, μάθετε για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την πολιτική της τράπεζάς σας εκ των προτέρων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατόχους πιστωτικών καρτών.

Προγράμματα μιλίων αεροπορικής εταιρείας

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα μιλίων της αεροπορικής εταιρείας για να πάρετε επιπλέον μίλια ή πόντους από τα ταξίδια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια ή τους πόντους για μελλοντικά ταξίδια. Ορισμένα προγράμματα αφοσίωσης σας επιτρέπουν να περάσετε μίλια με εισιτήρια και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Κράτηση ξενοδοχείου

Ίσως να είναι δύσκολο να συγκρίνετε τις τιμές των δωματίων, επειδή κάθε μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων παραθέτει διαφορετικό κόστος για το ίδιο δωμάτιο. Ωστόσο, το Airfare.gr δείχνει τις τιμές για το ίδιο δωμάτιο σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων, όπως στο Booking.com, στην Agoda, στο Hotels, στο TripAdvison κλπ

Το Airfare.gr παρέχει επίσης κριτικές και επιτρέπει αναζητήσεις από φίλτρα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες, μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για ένα καλύτερο δωμάτιο.

Προσχεδιάζω

Όπως πάντα, η κράτηση εκ των προτέρων θα σας εξασφαλίσει να πληρώσετε λιγότερα. Ένας έξυπνος ταξιδιώτης κοιτάζει ξενοδοχεία όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και έξω από αυτό. Μερικές φορές ένα ξενοδοχείο έξω από το κέντρο της πόλης μπορεί να είναι φθηνότερο, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη όσον αφορά την άνεση.

Αναζητήστε συστάσεις και ανατροφοδοτήσεις

Μπορούν να αποτρέψουν δυσάρεστες εκπλήξεις

Είναι τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κράτηση ξενοδοχείων. Ακόμα κι αν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, θα θελήσετε να εξασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε σε καταλύματα ποιότητας.

Ενημερωτικά δελτία και προωθήσεις

Με την εγγραφή σας σε ενημερωτικά δελτία, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τις κρατήσεις σας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από μυστικές τιμές και εκπτώσεις μόνο για εσάς. Για παράδειγμα, αν έχετε λογαριασμό στο Booking.com, αφού έχετε πραγματοποιήσει μερικές εκδρομές, θα λάβετε την κατάσταση  ‘genius’. Αυτό σας δίνει ειδικές τιμές και προσφορές που είναι εξατομικευμένες για σας, με επιπλέον έκπτωση 10%.

Συμβουλές για κουπόνια και προσφορές

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τακτικές εκπτώσεις, ειδικά αν κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα. Τέτοιες εκπτώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στον προϋπολογισμό σας. Για να βρείτε αυτές τις εκπτώσεις, εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο της αεροπορικής εταιρείας ή στο Airfare.gr.

Αν ο ιστότοπος στην φόρμα πληρωμής διαθέτει περιοχή “κωδικός προσφοράς”, αναζητήστε κωδικό προσφοράς στο Google. Σχεδόν όλοι οι κωδικοί έχουν προθεσμίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμπεριλάβετε το μήνα στο ερώτημα αναζήτησης – για παράδειγμα, τον ‘Κωδικός προσφοράς Οκτωβρίου hotels.com’ και ούτω καθεξής.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>