Σχεδιάζοντας τις διακοπές

Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για οικονομικές διακοπές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν το κόστος των διακοπών. Η κράτησή της διαμονής, των αεροπορικών εισιτηρίων, αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο, η μεταφορά σας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου, οι περιηγήσεις σας, κ.α.

 Όλα αυτά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή που πληρώνετε. Πάνω απ ‘όλα όμως, όλα αυτά τα πράγματα βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας, γι’ αυτό χρειάζεται προνοητικότητα και οργάνωση

Αν τα προγραμματίσετε εκ των προτέρων θα έχετε περισσότερες επιλογές και χρόνο, ενώ οι επιλογές σας θα λιγοστέψουν αν τα αφήσετε την τελευταία στιγμή. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ακριβώς πότε σκοπεύουμε να κάνουμε διακοπές. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας όταν πρόκειται για προγραμματισμό.

Η απόφαση για το πότε θα κάνετε κράτηση είναι ένα κομμάτι ενός παζλ. Ενώ πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν φθηνότερες τιμές και εκπτώσεις για πρώιμες κρατήσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι προσφορές τελευταίας στιγμής είναι επίσης διαθέσιμες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν καλύτερες οικονομικά.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πότε να κάνετε κράτηση για να έχετε το μέγιστο οικονομικό όφελος:

  • Αν είστε ευέλικτοι όσον αφορά τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε; 
  • Αν είστε ευέλικτοι όσον αφορά προορισμούς θα ταξιδέψετε; 
  • Αν θα αγοράσετε πακέτο διακοπών ή θα σχεδιάσετε το δικό σας πακέτο; 
  • Αν θα ταξιδέψετε σε έναν δημοφιλή προορισμό όπου υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πακέτα από ταξιδιωτικούς πράκτορες ή αεροπορικές εταιρείες.

Πρώτον, εάν είστε ευέλικτοι στην τοποθεσία και τις ημερομηνίες, τότε σχεδόν σίγουρα θα επωφεληθείτε από κράτηση της τελευταίας στιγμής για τις διακοπές σας. Οι προσφορές της τελευταίας στιγμής είναι κάτι που δεν μπορείτε να βασιστείτε με σιγουριά και αν ταξιδέψετε σε έναν συγκεκριμένο προορισμό συγκεκριμένη ημερομηνία τότε η τελευταία στιγμή ίσως είναι πολύ δαπανηρή.

Αν σχεδιάζετε το δικό σας πακέτο τότε πρέπει να φροντίσετε για διαμονή, μεταφορά και ενοικίαση αυτοκινήτου από πριν. Ίσως βρείτε μια εξαιρετική πτήση τελευταίας στιγμής, αλλά μπορεί να μην είστε τόσο τυχεροί όταν πρόκειται για το ξενοδοχείο ή την ενοικίαση αυτοκινήτου. 

Κατά γενικό κανόνα, εάν θέλετε να πάτε σε συγκεκριμένο προορισμό διακοπές ή έναν προορισμό που η πρόσβασή σε αυτόν δεν είναι πολύ συχνή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν προσφορές της τελευταίας στιγμής και ίσως έχουν εξαντληθεί και τα εισιτήρια. Η πρόσβαση σε νησιά με τις ακτοπλοϊκές γραμμές είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Μια ακτοπλοϊκή γραμμή έχει ορισμένη τιμή, ενώ μπορεί να προσφέρουν εισιτήρια και διάφοροι πράκτορες και να κάνουν μεμονωμένα εκπτώσεις, η πραγματική τιμή του εισιτηρίου είναι πιθανό να παραμείνει σχεδόν σταθερή, ενώ ο κίνδυνος εξάντλησης των εισιτηρίων υπαρκτός.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>